Sivun näyttöjä yhteensä

31. lokakuuta 2014

Kausi pulkassa ja uutta suunnitellaan.

On taas jäänyt päivittelyt vähemmälle koulu yms. kiireiden johdosta, mutta laitetaan välillä vähän päivittelyjä. Kauden 2014 tavoite määrällisesti ylittyi tavoitteesta, vaikkakin kausi oli pieni pettymys omien lannoite sekoilujen takia. Kokonais määräksi chilejä tuli 11,7 kiloa. Osa syötiin tuoreena, osa perinteisesti etikkasäilöntään, mutta tämän kauden villitys hapattaminen vei suurimman osan.

Hapatuksessa alkukauden epäilyjen takia löytyi itselle toimiva versio ja tälläkin hetkellä on yksi hapatus käynnissä, tosin kaalesta. Hapatuksessa "juurena" käytin Molkosan hera valmistetta, millä käyminen käyminen lähti nopeasti käyntiin.

Aji Cristal x2
Kasvihuonetta korotin tälle kaudelle 50cm, harjan noustessa 2,5 metriin. Hyvin näytti lisääntynyt korkeus Aji Cristalille kelpaavan. Kysienen chili tai chilit (2kpl) kasvoivat 80L laastipalju NFT:ssä. Tosin nämä podit tästä cristalista olivat ihmeen kippuroja, liekkö sitten lajipuhtaita?. Siemenet ovat peräisin Fataliin kaupassa myydyistä tuoreista podeista muutaman vuoden takaa.

Aji Cristal kippura podit

NFT:ssä kasvoi komeat juurakot, joten bonchi virityksiähän niistä piti alkaa tekemään. Kuvassa oikealta vasemmalle. Aji Fantasy ja 2x Jalapeno Early

Bonchi

Cheddarilla täytettyjä ja pekoniin käärittyjä Early Jalapenoja. Oikeassa alanurkassa paprikalla värjättyjä täytettyjä Rocatoja. Tässä tuli testattua yksi jälkikäsittely chileille. Esikypsensin chilit uunissa ja tämänjälkeen nopea jäähdytys ja pakastus. Myöhemmin syyslomalla pakasteesta suoraan uuniin ja paisto uunissa. Lopputulos oli varsin hyvä. Eli tämä on varmasti yksi ensi kauden säilöntä tapa, tosin tuskin 3kk pitempään kannattaa pakastimessa säilyttää.

Early Jalapeno
Tulevalle kaudella en laita enää kahta kasvia samaan NFT:n. Sadon korjuu hankaloitui, kun kasvihuoneen seinän laidalle ei nähnyt, eikä ylettynyt. Kauden lopulla löytyi sitten useita mädäntyneitä podeja. Kasvi määrä varmaan kasvaa tulevalla kaudella, tosin ei kasvihuoneessa. Kasvihuoneeseen 4-6 NFT:tä ja terassin kattoon kookoskuituun pubeja. Nyt oli välissä pubeton kausi joten koitetaan tulevalla kaudella paremmalla menestyksellä.

Kauden 2015 suunnittelun osalta on yksi pakollinen chili valittuna kasvatuslistalle. AC on pakkoidätys perhesovun säilyttämiseksi ;). Toki itsekkin syön sitä enemmän kuin mielelläni. Toisena listalle on päässyt mukavan napsakka kuorinen ja varsin maukas mysteeri bacca, mikä tarttui mukaan pohjois-suomen chili miitistä tänä syksynä-

c.baccatum
-Aji Cristal
-Mysteeri bacca "Wannabe starfish"